Andreas Møgelmose

andreas@moegelmose.com · 50 90 91 37

Hej, jeg hedder Andreas, og jeg forsker og underviser i kunstig intelligens. Jeg elsker at formidle kunstig intelligens på en måde, så alle kan forstå det. Ræk ud, hvis du har brug for et foredrag!

Jeg er lektor på Aalborg Universitet, hvor jeg forsker i AI og automatisk billedanalyse. Jeg er interesseret i, hvordan man bruger kunstig intelligens til at løse problemer i den virkelige verden. Derudover er jeg uddannelseskoordinator for Diplomingeniør i Design og anvendelse af kunstig intelligens på Aalborg Universitet.

Når jeg ikke nørder med min computer, kører jeg en tur i min traktor eller bygger en stol i mit værksted. Jeg kan holde balancen på en ethjulet cykel og elsker tranebær. Jeg har også kørt på motorcykel fra Aalborg til Cape Town.


Foredrag

Har du, din virksomhed, eller din forening lyst til at vide mere om kunstig intelligens? Så er du kommet til den rette!

Min store passion er at forklare komplicerede ting på en enkel måde, og jeg drager mægtig gerne ud til virksomheder og andre, der har brug for at forstå kunstig intelligens og gennemskue, hvad de kan bruge AI til. Jeg har blandt andet holdt oplæg for virksomhedsbestyrelser, IT-afdelinger, Rotary og Folkeuniversitet.

Tøv ikke med at række ud på andreas@moegelmose.com, telefon 50 90 91 37 eller LinkedIn!

Temaer til foredrag kunne for eksempel være:

  • Alt hvad du skal vide om kunstig intelligens: Sådan virker neurale netværk og derfor kommer de ikke og tager dit job ...eller gør de?
  • ChatGPT: Sådan virker det, og sådan kommer du i gang i praksis.
  • Bag sløret: Forstår kunstig intelligens verden?
Jeg skræddersyr også gerne oplæg, så de passer præcis ind i din sammenhæng.

Her kan du få en smagsprøve fra Science Slam i Aalborg, som jeg vandt i 2023:


Forskning

Min forskning spænder vidt indenfor feltet computer vision, hvor jeg blandt andet har arbejdet med intelligente biler, medicinsk billedanalyse og styring af industrielle malerobotter.

Jeg hører til den gruppe af forskere, der tænker meget anvendt. I virkeligheden er jeg bare computernørd, der godt kan lide at få ting til at virke og dimse med de nyeste algoritmer. Og der er intet mere tilfredsstillende end at bygge noget der kan noget. Derfor tager næsten al min forskning udspring i meget konkrete problemer, som jeg så prøver at løse ved hjælp af de nyeste metoder fra den videnskabelige litteratur.

Det sker så ret ofte, at man har fat i et problem, der ikke bare lige er til at løse med et værktøj downloadet fra internettet, og så er man jo nødt til at opfinde en ny måde og bum... så laver man forskning.

Hvis du er interesseret i de beskidte detaljer, så kan du finde alle mine publikationer på min VBN-profil på AAU.